Mijn passie…

Een aantal jaar geleden heb ik mijn passie voor Yoga, Meditatie en Ayurveda gevonden. Allemaal naar aanleiding van een boekje wat ik ooit van mijn vader had gekregen over Raja Yoga.

Al snel kwam ik in contact met Acharya Shunya, mijn leraar in de oude Vedische wijsheden. Ik heb diverse opleidingen bij haar afgerond en neem nog steeds deel aan haar doorlopende programma: The Vedic Way. Daarnaast heb ik ook bij Guru Gian in Nederland verschillende opleidingen afgerond waaronder de Kundalini Yoga Leraren opleiding level 1, Kundalini Yoga Coaching Level 1 en 2, Tantra Coaching Level 1, 365 Kundalini Yoga Meesterschap en neem nog deel aan het 3-jarige Japji programma. Student ben en blijf ik voor het leven. 

Inmiddels als executive mind manager, coach en trainer, heb ik een prachtige training en effectief model ontwikkeld: Hoe krijg je meesterschap over je mind?

… verder

 

ben ik gedreven, doortastend en energiek. Getrouwd, en moeder van drie fantastische kinderen. 

Als ik niet met Yoga, Meditatie, Ayurveda of Coaching bezig ben kun je me vinden in de tuin en moestuin, in de keuken of in het bos met onze hond Cooper. 

Voordat ik met het coachen begon was ik een succesvolle ondernemer in Los Angeles, waar we met het gezin 10 jaar lang met heel veel plezier hebben gewoond. Ik was o.a. de exclusieve importeur en distributeur voor Gazelle en de Yepp kinderzitjes in de hele Noord-Amerikaanse markt. Ik heb Internationale Bedrijfskunde gestudeerd in Maastricht, en ben mijn loopbaan bij Estee Lauder in Brussel begonnen. Ik ben in Haiti geboren. Mijn bijnaam is Aika (lied van de liefde) en mijn spirituele naam Priti Vedya (liefde voor de wijsheid van de Veda’s).

 

Ik kijk er erg naar uit ook jouw verhaal te mogen horen!

Kundalini Yoga
& de Veda’s…

Kundalini yoga is yoga van het bewustzijn. 

“Het is een mix van hatha yoga (houding), raja yoga (ontwikkeling van je mind), mantra yoga, pranayama (ademhaling), bhakti yoga (devotie, toewijding), tantra yoga (werken met mannelijke en vrouwelijke polariteit) en karma yoga (onbaatzuchtig handelen met volledige aanwezigheid).” – Guru Gian

Kundalini Yoga en meditatie is een zeer krachtige technologie met veel voordelen voor de beoefenaar. De transformerende energie die vrijkomt beïnvloed onze gezondheid, onze interne klieren en systemen, ons elektromagnetisch veld,  het reinigt, geneest en misschien wel het allerbelangrijkst: stelt ons instaat meester te worden van onze mind. Kundalini vind zijn oorsprong in de Veda’s, de oudste heilige teksten die meer dan 5000 jaar geleden in India zijn geschreven. 

De Veda’s staan vol wijsheden over hoe we bewust kunnen leven en denken. De Veda’s beantwoorden levensvragen als: Wie ben ik? Wat is het doel in mijn leven?, maar ook de hele kwantumfysica staat er in uitgelegd. Langzaam wordt hier steeds meer van ‘wetenschappelijk’ onderbouwt en bevestigd. Universele ethiek (dharma), alles over de natuur en de invloed van de elementen aarde, water, vuur, lucht en ether zijn ook te vinden in de Veda’s. Naast Yoga, vindt ook Ayurveda daar haar oorsprong. Ayurveda is een holistisch systeem over gezondheid, voeding en genezing. 

Als coach maak ik gebruik van o.a. Zijnsgericht coachen, het co-active coachingsmodel, mind management technieken, Kundalini Yoga, Meditatie, Ayurveda en de wijsheden, kennis en inspiratie uit de Veda’s.